ελculture (29-06-2012) – Αθήνα 9,84

Ταξίδια καλοκαιρινά με μια μηχανή του χρόνου στο μουσείο κυκλαδικής Τέχνης, για μικρά τέρατα στο Μπενάκη και μικρούς Ροβινσώνες στο ίδρυμα Ευγενίδου.Περιπέτειες λογοτεχνικές για φίλους του Γιάννη Μαρή,του Καντ και του sex. Μια μικρή γεύση απο Cuba festival.Que je t’aime για τους αγαπητούς ακροατές.Καλό καλοκαίρι!

ελculture (28-06-2012) – Αθήνα 9,84

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι.Είναι και μαραθώνιος.Στο χώρο των Frown Tails στον Κεραμεικό play meet up κατά το plaython…Παιχνίδι με τις λέξεις στο ΕΜΣΤ ,παιχνίδι μινιατούρα στη Bernier Eliades , μαραθώνιος εικόνων στο Qbox. Παίζε και ερεύνα…ακατάπαυστα.(ps circulate false notes από τους filastine, παιχνίδι είναι κι αυτό)

ελculture (27-06-2012) – Αθήνα 9,84

Στο θερινό η ταινία δεν είναι η αρχή και το τέλος του κόσμου σου, υπάρχει από πάνω σου ο ουρανός,υπάρχουν δυο γάτες που περιφέρονται διαρκώς, υπάρχει ίσως ο κόσμος ως μια ευρύτερη ταινία αγνώστου σκηνοθέτη και εσύ μέσα της να αναρωτιέσαι για το είδος της, για το ρόλο σου μέσα σε αυτή,για το κάστινγκ, για ρόλους που αλλάζουν και εξελίσσονται…Τάδε έφη old boy.

ελculture (26-06-2012) – Αθήνα 9,84

Είτε τα ναρκωτικά είναι ένα στοίχημα με το μυαλό όπως έλεγε ο Jim Morisson, είτε χάσιμο χρόνου και το τελειωτικό χτύπημα στην αξιοπρέπεια όπως έλεγε ο Kurt Cobain το σίγουρο είναι ότι και οι δυο έφυγαν νωρίς.Σ ‘αυτές τις μέρες χρέους, χρέος μας είναι η ζωή.Κι η ζωή δε χρειάζεται άλλο παυσίπονο …έχει την Τέχνη .Let it “inflow”. (ps. Καλό θά ‘ταν να βοηθούσαν κι οι πολιτικοί σ’ αυτό καλό μου μη υπουργείο)

ελculture (25-06-2012) – Αθήνα 9,84

Lustlands: ένα σαλόν noir στη Θερμησία Αργολίδος, EMMA soundtrack : μια ολιστική ματιά στο σινεμά με την Κορίνα Βουγιούκα στο τηλέφωνο, Athens Open Air Film Festival: ένα ταξίδι ανοιχτού χωροχρόνου στα ένδοξα 80’ς.ελcradio: ένα pacman με το πολιτισμό.

ελculture (22-06-2012) – Αθήνα 9,84

Τι θα μας έλεγε ο “Σωκράτης τώρα” ; Ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ ; Ο Κάρολος Ντίκενς; Τι μας είπαν “οι γιοι κι οι κόρες” του Γιάννη Καλαβριανού ;Ο Δον Κιχώτης των Blitz; Η Ερωφίλη του Σίμου Κακάλα ; Τι θα έλεγε ο Rufus Wainwright αν δεν ακυρωνόταν η συναυλία του και τι ο Καραγκούνης αν είχε παίξει με τη Γερμανία ; O Γιάννης Σιμωνίδης πάντως μας είπε:…(ps πάτα το play)

ελculture (21-06-2012) – Αθήνα 9,84

Όπως είχε πει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν “δε μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο σκέψης που το δημιουργήσαμε”.Η έκθεση Ecosmosis στον Ελληνικό Κόσμο, όπως μας εξηγεί τηλεφωνικά η αρχιτέκτονας κα Λίνα Στεργίου, προτείνει ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και τις πρακτικές εφαρμογές του.Διαφορετική και η πρόταση του Our Park για σύγχρονα πάρκα στη θέση εγκαταλελειμμένων εξωτερικών χώρων.Βεβαίως “Φύσιν πονηρά μεταβαλείν ου ράδιον”,αλλά το ράδιον κάνει ό,τι μπορεί…

ελculture (20-06-2012) – Αθήνα 9,84

Στη ταράτσα του Bios η Μiriam (Catherine Deneuve) είναι ένα βαμπίρ που τρέφεται με το αίμα των εραστών της (David Bowie, Susan Sarandon)με αντάλλαγμα να μένουν νέοι μέχρι εκείνη να τους βαρεθεί.Στον παράξενο κόσμο του Wes Anderson δύο έφηβοι αγαπημένοι το σκάνε για μια περιπέτεια που δε θα ξεχαστεί .Στο Beton7 ο Γερμανός Florian Thalhofer και η Ελληνίδα Ελισάβετ Aggou, ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα και τη Γερμανία,ρωτώντας “das geld und die griechen”. Υπάρχει περίπτωση για liebe στο ματς Ελλάδα- Γερμανία;(ps. να σημειώσω (ο)χι;)

ελculture (19-06-2012) – Αθήνα 9,84

Ο διεθνής πιανίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Ναυπλίου Γιάννης Βακαρέλης στην τηλεφωνική μας γραμμή. Η φεστιβαλική Ελλάδα σχεδιάζει, ενεργοποιεί δυνάμεις και προχωρά. Γιατί το πάθος δεν εκφράζεται με νούμερα κι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν όσα δεν κάνουν οι αριθμοί…

ελculture (18-06-2012) – Αθήνα 9,84

..Και ξανά προς τη δόξα τραβά… Όσο η εθνική προχωράει στο euro … Έλληνες καλλιτέχνες ανοίγουν δρόμο στο εξωτερικό: οι “‘Αλπεις” του Γιώργου Λάνθιμου βραβεύονται στην Αυστραλία ,ο φωτογράφος Πάνος Κοκκινιάς εκθέτει στις Βρυξέλλες μια ανάσα δρόμο από το “φωτογράφο” Στάνλευ Κιούμπρικ και η Αγγελική Ιονάτος συνθέτει ελληνική ποίηση στο Παρίσι…γιατί όπως είπε και ο Ελύτης “..τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση”…(ps. ευχαριστούμε για την ανταπόκριση από το Βέλγιο δεσποινίς Κουτρουλάκη:)